sobota, 10 lipca 2010

Przepis na : domową czekoladę

Domowa czekolada



Składniki:

Kakao, cukier puder, olej, śmietana (12%)



Potrzebne narzędzia:

Łyżeczka, kubek, mikrofalówka



Sposób przygotowania:

Do kubka wsypać 3 łyżeczki cukru pudru, następnie dodać do niego pół łyżeczki kakaa, całość wymieszać do jednej suchej masy, o jednym kolorze.

Dodać 3 łyżeczki oleju i dobrze wymieszać, aż zrobi się bardzo gęsta masa. (Uwaga! Nie może być żatka, więc nie należy przesadzać z olejem!) Następnie do masy dolać 5 łyżeczek śmietany, porządnie wymieszać .

Gdy już mamy przygotowana masę, należy roztopić, olej i cukier puder w mikrofali, w tym celu wstawiamy na 30 sekund.

I gotowe! Życzę wszystkim smacznego!



Jeśli masz jakiś swój przepis do ślij go do mnie! Na pewno go tu umieszcze!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz